torstai 27. toukokuuta 2010

Tänään tavataan Jukka

Tänään treffataan Jukka-talojen myyjä. Heidän mallistostaan meille parhaiten taipuisi tuo Idylli-161 (kuvassa, kuva Jukka-talojen sivuilta). Muutoksia tämäkin kaipaisi, mutta vähiten heidän vaihtoehdoistaan eli neuvottelut alkanevat tämän pohjalta.

Kastellilta olemme saaneet ensimmäisen luonnoksen toiveistamme. Talon mitat rajoittavat khh-kohtuutonta suurentamista, joten voi olla että ompelen kuitenkin työhuoneessa. No ei se liene ongelma, noita huoneitahan meillä kyllä riittää suunnitelmissamme. Vaatehuoneen (suuren) kuitenkin tahdon sinne khh yhteyteen, tästä en tingi.

Lupaavalta vaikuttaa tämä nykyisen myynti ilman välittäjää, yhteydenottoja on tullut ja yksityisnäyttöjäkin olen saanut järkätä. Yleisnäyttö olisi sitten sunnuntaina. Jatkuvaa siivoamista tämä elämä nykyisin :) Toiveissa siis elämme, että itse tämän kauppaamme ja säästämme pari tonnia lisää taloprojektiin.

Vaikka näissä mallistokuvissa esiintyy näköjään aina keltainen talo, omastamme EI MISSÄÄN tapauksessa tule keltaista... siniharmaa varmaankin.

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

No mistä me sitten haaveillaan






Nuo tuossa on Kastellin sivuilta napattuja kuvia, Herraskartanosta (siitä bloginkin nimi). Se on hyvin lähellä sitä mitä me tahtoisimme, mutta ei tietenkään aivan, muutoksia tulisi alakertaan. Mikäli siis Kastelli veisi talopakettikilvan voiton.

Mietityttää ylipäätänsä saako tontille tuon rakentaa, kun määräykst käskee tehdä korkeintaan I u 1/2 talon ja tuo on ainakin I u 2/3. Huomenna soittelen Akaan kaupungille ja tiedustelen asiaa alustavasti.

Toiveemme lyhykäisyydessään:

yläkertaan
- ei mitään hilpatihippata eli ei suurta aulaa, parveketta, kattolyhtyä tms.
- 4 suurta makuuhuonetta
- vaatekaappeja huoneisiin
- wc

alakertaan
- ei edelleenkään hilpatihippaata eli erkkereitä, korkeata tilaa, jätti-ikkunoita tms.
- keittiö ja olohuone jotka yhdistyvät melko avonaisesti toisiinsa
- molempien koko noin 20 m2
- olkkariin takka (keskelle taloa tietysti)
- ruokapöytä keittiöön ei mihinkään erilliseen ruokailutilaan
- yksi makuuhuone n. 11 m2 (tänne vaatekaapit)
- sauna, jossa suurehko alalaude missä muksut mahtuu olemaan ammeensa kanssa
- kylpyhuone jossa 2 suihkua tai yksi jos pihistellään
- wc
- eteinen jossa kaapit ja sellainen penkki jonka alla laatikot (tämä voi olla myös tuulikaapissa mikäli sellainen tulisi)
- suuri khh jossa tilaa ommella
- khh:ssa kurapiste
- khh:ssa SUURI vaatehuone jossa muksujen ulkovaatteet, pyöräilykypärät, luistimet, monot, kengät, lapaset ja se valtava määrä tavaraa jonka pitää olla helposti saatavilla ja jolle ei nyt ole mitään paikkaa
- terssit molemmin puolin taloa (etelän puolella sisäänkäynti eteiseen ja pohjoisen puolella khh:n)
- autokatos kahdelle ja iso ulkovarasto
- ja kai se tekninen tilakin tarvitaan, maalämpö tai poistoilmalämpöpumppu näitä tuo mies mietii ja vertailee (sen se saa suunnitella niin ja kaiken sähköihin liittyvän ja valaistukseen, kun kerran osaa paremmin)

Pääosa pihasta jää talon etupuolelle eli etelän puolelle eikä perinteisesti takapihalle, talo siis ei olisi ihan tien vieressä (voi sitä lumitöiden määrää). Autokatos rakennelma olisi sitten lähempänä tietä.




lauantai 22. toukokuuta 2010

Tontti on varattu

Idea kyti ensimmäisen kerran kai joskus silloin, kun eetukka syntyi. Rakennetaanko talo? No ei me rakennettu, ostettiin uusi paritalon pätkä. Nyt on mieli muuttunut. Tässä on asuttu 4,5 vuotta, laitoin äsken myyntiin. Aijomme yrittää myymistä itse. Ehkä neljän viikon päästä soittelemme hädissämme välittäjille, mutta yritetty on eipähän ainakaan harmita tekemättä jättäminen.

Meillä on tontti varattuna Toijalassa 1387 neliötä. Kiviä ja pieniä puita täynnä ei siellä pääse kunnolla edes liikkumaan, vielä. Juuri muuta ei sitten vielä olekkaan, suuret luulot itsestään tietysti :) Talopakettineuvottelut ovat startanneet ja eiköhän me pääsuunnittelija/vastaava mestarikin ole jo löydetty, sopimus vielä tekemättä hänen kanssaan kylläkin.

Työnjako projektissa on se, että minä suunnittelen, neuvottelen ja järjestän. Olenhan sentään hoitovapaalla ja minulla sitä aikaa on :) Mies tienaa palkkatyössään arkena ja viikonloppuisin toivottavasti rakentaa niin maan pirusti, isänsä avustuksella tai olisiko niin että se ukki rakentaa ja miku avustaa.

Olen kahlannut lukemattoman määrän rakennusaiheisia blogeja. Parasta antia ovat ne joissa on paljon kuvia ja menetetyt euromäärät näkyvillä. Aijon itse tähdätä tähän samaan, meidän budjetti ei tule olemaan mikään valtionsalaisuus. Alustavasti pankin kanssa on sovittu 270 000 € sisältäen ihan kaiken siis sen tontinkin, joka meidän tapauksessa kustantaa 16 404 €. Sormet ja varpaat ristissä toivomme, että tämä pitää tai ehkä jopa alittuu (juu niin varmaan).