keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

tarjouspyynnöt sisässä

Nyt on pakko perua kaikki epäilevät puheeni Talotekon suhteen. Olin eilen illalla kolmen tunnin palaverissa heidän myyjänsä kanssa ja viisaimmalta tuntui ko. mies kaikista tapaamistani talomyyjistä. Hän oikeasti ehdotteli muutoksia taloomme ja huomasi epäkohtia. Muut ovat lähinnä todenneet, että hyvä on, pistetään tarjouslaskentaan. Kaikki ajattelemamme tarjouspyynnöt on nyt kuitenkin jätetty.

Palaverissa heräsi aiheelliset epäilykset portaiden sopivuudesta paikkaansa, eli jos ne muutetaan u-portaiksi saadaan talosta toimivampi. Talo hieman vaatii venytystä, mutta samainen venytys antaa tilaa tekniselle tilalle, joka on ollut se mietinnän paikka jo kauan, tuleeko sitä vai ei? Miksi muut eivät ole kyseenalaistaneet näitä portaita??? Emme todellakaan tahdo ryömiä keittiöön ja olkkariin jostain 1,9 metrisestä aukosta, johan tuo meidän isäntäkin melkein lyö päänsä.

Nyt vain epäilyttää tulisiko kaikki tarjoukset kuitenkin pyytää tämän "paremman" pohjan mukaan vai katsoa ensin tulokset ja raakata huonoimmat pois ja sitten yhtenäistää loppusuoralle päässeet mallit??? Miten tämä voikin olla niin vaikeaa!!!! Joka tapauksessa tarjouksia pitäisi tupsahdella lähiaikoina useita ja päätöksen olemme haaveilleet tekevämme heinäkuun aikana. Toivottavasti näin myös käy.

Tänään allekirjoitettiin nykyisen asuntomme kauppakirjat. Heinäkuun lopulla pakkaamme kimpsumme ja siirrymme Toijalaan motivaatiokämppään asustelemaan.

torstai 17. kesäkuuta 2010

Tapaamisia ja tarjouksia

Kyllä täällä taloasioita tapahtuu, mutta tokikin vielä vain paperilla.

Tilanne:
- Kastellilta on saatu tarjous (joka tuntuu mielestämme hurjan korkealta)
- Omatalolta tulee tarkempi tarjous lähiaikoina kunhan viilaamme vähän vielä kuvia, alustavan hinta-arvion saimme ja hinta ei tuntunut hurjan korkealta näin maallikon silmin asennuslaajuuden huomioiden
- Tapamiset tulossa Mittavakodin ja Finndomon kanssa ensi viikolla
- Talotekon tapaamisajankohtaa odotellessa (hieman pettyneinä palveluun)
- Jukka teki ilmeisesti oharit?

Tokikin tarjousten sisällöt syynätään meidän vastaavan/pääsuunnittelijan kanssa, jolloin saattaa selvitä, että Kastellin toimitus on laajempi tai jotain, mutta en minä vaan keksi missä kohtaa....

Nykyisen asunnon myynti näyttää lupaavalta, pankista on jopa aika varattuna kauppoja varten, mutta vielä olemme varuillamme, mikään ei ole varmaa ennekuin on nimet paperissa.

Motivaatiokämppä on vuokrasopimuksen allekirjoitusta vajaa, vuokraus alkaa 15.7. Nykyisen on oltava tyhjä 1.8. eli ihan sopivasti muuttoaikaa. Motivaatiokämppään ei sovi kaikki huonekalumme tavaroista nyt puhumatakaan. Onneksi mummilan vintillä ja varastoissa on vielä joku neliösentti käyttämättä.

Hieman on haikeaa luopua tästä, mutta uuden suunnittelu on toisaalta niin ihanaa.

Keittiökuvastoja olen hankkinut vinon pinon, K-raudan laattamyyjää haastattelin (kovasti muuten viisastuen) ja mietin pintoihin käytettävää budjettia pää höyryten. Vessojen kaapistot tuntuvat järkyttävän hintaisilta, mielelläni otan vinkkejä vastaan mistä on löytynyt edullisemmin (max 700 €/vessa) kivan näköiset ja kohtuu laadukkaat kaapit vessaan. Ja siis siten, että siellä on säilytystilaa muutakin kuin pikkuinen allaskaappi.

Juu minä mietin sisustusjuttuja vaikka oikeasti pitäisi päättää lopullisesti se lämmitysmuoto ym. tekniikka, mutta jospa tuo mies tekisi sen. Annan ääneni maalämmölle, mutta hänen äänensä ratkaiskoon.

sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Rämpimistä tontilla

Käytiin eilen tontilla fiilistelemässä (rämpimässä tiheästi kasvavien koivujen ja kuusten seassa armottomassa kivikossa) ja totemassa että työn määrän on valtava. Risuja tulee raivausvaiheessa "vähän" enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Ehkä ostamme/vuokraamme silppurin ja teemme haketta. Samoin polttopuuta tulee aivan tajuttomasti. Kädet syyhyäisi innosta päästä jo hommiin, mutta mitään tontilla emme saa vielä tehdä. Suunnitelmat on ensin esitettävä rakennusvalvonnassa ja suunnitelmat eivät ole vielä valmiit ja rakennusvalvonta jää lomille ja ja ja...

Tontilla on myös muutama niin valtava kivi, että niille ei kaivuri todennäköisesti mahda minkään eli joudumme räjäyttämään, se maksaa rahaa, paljon rahaa. Välillä hirvittää ja toisaalta olen niin innoissani, tunteet on yhtä vuoristorataa.

Tontilta tullessa poikkesimme Ikeaan. Halusin katsella heidän keittiöitään. Totesimme, että nykyisessä keittiössämme on samat saranat ja samat laatikkomekanismit, joihin olemme muuten tosi tyytyväisiä. Ehkä uusi keittiömme tulee Ikeasta. Heillä on ovimalli joka on erittäin mieleinen, tasot otamme joka tapauksessa laminaattia ja keittiöbudjettimme on pienehkö, joten miksipä ei...

Kylppärikalusteet Ikeassa oli onnettomat, vaatekaapit ok. Joten kaikki kalusteemme ei tule siltä, mutta ehkä jotain.

Enpä ole muuten ennen yhtä halvalla ko. liikkeestä poistunut. Itsepalvelukassalla maksoin vain paketin alle kahden euron lastenhenkareita.

keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Seinät alkaa olla kohdillaan

Kastellin palvelua ei voi edelleenkään muuta kuin kehua. Malli alkaa olla muokattu mieleiseksemme. Nyt varmaan odottelemme hetken Kastellin suhteen, jotta saamme kilpailijan samaan vaiheeseen.

Tapaamme perjantaina Talotekon talomyyjän. Taloteko on pieni Pirkkalalainen firma, joka tekee taloja samalla menetelmällä kuin Kastelli, paikan päällä rakentaen. Heiltä pyydämme tarjousta mahdollisiman samoilla kuvilla kuin Kastellilta meille muokattiin (en tiedä voivatko he ihan identtistä tehdä, estävätkö jotkin käyttöoikeudet tämän?).

Itsehän minä loppujen lopuksi tämän Kastellin mallin muokkasin, selitin piirrokseni myyjälle ja kysyin onko se mahdollinen rakentaa ja tuntuis olevan. Sisämuutokset eivät tule maksamaan perusmalliin ekstraa, mutta suurentamamme etuterassi kustanataa lisää. Terassista tulee kuitenkin nyt sellainen, että pöytäryhmä ja grilli ovat katoksen alla (alkuperäismallissa oli vain sisäänkäyntiterassi johon ei mahdu mitään).

Jukkataloilta ei ole vielä luonnoksia tullut, mutta tällä viikolla pitäisi tulla.

Omatalo ja Vieska/Kotitalo on raakattu kilvasta pois, koska heitä ei kiinnosta myydä tai voihan olla että bittiavaruus on vienyt viestini, no jokatapauksessa eivät ne säväyttäneet suuremmin muutenkaan.

Harkitsemme ainakin vielä Finndomon sekoittamista kilpaan mukaan.

Jos joku aiheesta tietävä blogiani lukee, niin mikä talopakettitoimittaja mielestäsi sopisi meidän näköisen talon tekijäksi? Saa ehdottaa!