lauantai 28. elokuuta 2010

minä se vaan silppuan oksia ja kannan rankoja...



Tontilla on risusavotta jatkunut ja jatkuu yhä. Aika urakan otimme kun päätimme risut silputa, no nyt ollaan jo voiton puolella. Emme vaan tiedä mitä tuolle hakkelle kohta teemme. Kaksi isoa karsinaa on jo haketta pullollaan. Kai me alamme syöttää sitä lapsille tai kannamme taskuissa ulos tontilta ja taskut tyhjennämme salamyhkäisesti jossain...



Kuvat ovat jo viikon vanhoja, joten puupinot ja hakekasat ovat kasvaneet huimasti näistä ajoista.

Taloasiat ovat muuten kuvien osalta tarkastussarja vaiheessa. Sain kuvat perjantaina sähköpostiini ja lähettelin tietysti heti eteenpäin mestarillemme ja rakennusvalvontaan. Huomasimmekin pian että kaikkien rakenteiden u-arvot ovat pielessä siis liian suuret. En tiedä mitä Taloteko sekoilee, mutta toivon tämän olleen joku erehdys vanhoilla leikkauskuvilla tai jotain, toivottavasti vastaavat virheeseen heti maanantaina. Alkaa jo jännittää saadaanko lupa hakuun heti syyskuun alkupäivinä vai ei.

Tänään lähettelin pari takkatarjouspyyntöä. Linnatulelle Juhana-takasta ja Tulikivelle Kermansaven Aada-takasta. Uunisepiltähän meillä onkin jo tarjous Lokki-takasta (4000€ + arvio hormista noin 1500€ tosin silloin en vielä tiennyt hormin korkeutta joten arvio meni alakanttiin). Budjetti vaan taitaa ylittyä tuon Lokin kanssa, joten katsotaan josko olisi halvempiakin vaihtoehtoja. Kaikki tarjoukset on yritetty muokata samankaltaisiksi eli takat korotettuina noin 1900 mm korkeiksi (muut mitat näillä kolmella olikin melko samat) ja tarjoukset siis asennuksen kanssa. Harkkohormista kysäisin näiltä muiltakin samalla tarjousta, hormi meillä onkin vaivaiset 8,5 m korkea, joten sekin maksaa paljon.

lauantai 14. elokuuta 2010

Ai mitä me tehtiin tänään

No me kasattiin näitä. Kasaamme huomenna lisää ja ensi viikolla ja sitä seuraavalla, me kasaamme näitä puita varmaan loppu ikämme emmekä ikinä pääse rakentamaan sillai oikeasti.



Tässä tontin suurin kaadettava puu.



Kiitos ukille uurastuksesta ja mummille lastenhoidosta, niin ja kiitos tulevalle naapurille kahveista :)

Väsyneenä ja onnellisena nukkumaan, mekin jo tehdään jotain eikä vaan suunnitella!!!

torstai 12. elokuuta 2010

puu kaatuu



Ihan mahtavaa! Tonttikaupat tehtiin maanantaina klo 13 ja puuta alkoi kaatua ehkä noin klo 13.30.
Paljon on hommaa vieläkin, mutta ystävämme Osku ja Mikun isä saivat parissa päivässä tontille ihan uuden ilmeen. Kiitos!

Huomenna minäkin pääsen hommiin, vedämme narut tontin rajapyykkien väliin ja lyömme merkkitolpat pystyyn talon kulmiin, siis siihen mihin me se talo ollaan itse kaavailtu siellä. Lauantai aamuna vastaavamme tulee laserilla mittailemaan korkeuksia ja sanoo mielipiteensä talon paikasta.

Saamme kaiken Talotekon arkkitehdin tarvitseman tiedon maanantaiksi lähetettyä ja hän pääsee piirtämään meidän torppamme sitten ekana työpäivänään loman jälkeen :)



Tulevaan takkaamme saadaan reilusti polttopuuta ja ukki askartelee puista myös lavoja joiden päälle tontille saapuva tavara varastoidaan. Telineetkin hän meinasi rakentaa osin tontilta raivatuista puista.
Risut ja oksat olemme ajatelleet silputa maanparannusaineeksi, onkohan tämä ihan järjetön ajatus koska sitä oksaa on PALJON? Tuleva naapurimme on luvannut lainata sähköä. Muutkin naapurit ovat oikein mukavia, kaikki olemme jo tavanneet kun rakennusvalvonta edellyttikin, että ilmoittelemme rakennusaikeistamme nyt heti naapureille. Joka talosta löytyy lapsia ja viereisestä jopa viisi, ihan mahtavaa!!! Eniten toivoinkin, että naapurustossa olisi lapsia, paljon pieniä lapsia.

Ensimmäisen keittiötarjouksen sain tänään, Kvikiltä 6750 € sis. kaapit (mdf), tasot (laminaatti) ja allas. Ei siis sisällä koneita, valaisimia eikä laatikon sisuksia tms. roskikset ja kulmakaapin karuselli tossa hinnassa on kuitenkin mukana. Ovimalli on Rimini ja tasot pähkinän väriset.

Tarjoukset pyysin Kvikiltä, Kalustetukusta ja Keittiömaailmasta (Petra). Lisäksi ajattelin laskea ja suunnitella vastavan köökin Ikean tarvikkeista.

Mikun mielestä tarjous oli kallis ja jos totta puhutaan budjetissa lukee 5000€, joten saas nähdä tuleeko keittiö Kalustetukusta tai Ikeasta (uskon näiden olevan halvimmat). Puolustelen kyllä hintaa myös sillä, että tuossa on 1000 euron edestä kaappeja olohuoneen puolella eli nimekekeittiö keittiön ja olohuoneen välillä sisältää kaapistoja molempiin suuntiin. Tämähän on pois huonekalubudjetista (jota meillä ei kyllä edes ole), kun olkkariin ei tarvita lipastoa eikä kirjahyllyä. Totuuden nimissä tuo 1750 € pitää säästää muiden tilojen kalusteissa mikäli meille Kvik keittiö tulee....

Olenkohan unohtanut mainita mitä pulitamme talopaketista, no melko tarkkaan 64 000€. Mitä paketti sitten sisältää? Sitä en jaksa luetella, mutta melko peruspaketti vesikattoasennuksineen.

Muita varmistuneita hintoja lienee vastaava mestari 3075€, pääsuunnittelu 861€, tontista (16404€) napsahti lisäkuluja 640€ kiinteistönmuodostuksesta tai muusta turhasta ja 77€ kaupanvahvistajalle. Varainsiirtoveroakin pitää vielä pulittaa melkein 700 €, josta puolet saadaan takaisin kun päästään asumaan jeejee. Tänään tuli tehtyä myös varsinainen eka raksaamiseen liittyvä rautakauppaostos 34,35€ jolla saimme parit työhanskat, 10m mitan ja pirusti narua tontin rajaamiseen. Jotenkin luulen, että en ole yhtä tarkka rautakauppalaskujen kanssa muutaman kuukauden kuluttua :)

keskiviikko 4. elokuuta 2010

Pienestä se innostus nousee

Lyhyt vierailu rakennusvalvonnassa sai niiiiin hyvälle tuulelle.
Saimme luvan ostaa tontin !!! (juu ne ei niitä täällä myy ennen suunnitelmia, jotka rakennustarkastaja on hyväksynyt) Rakennustarkastajan mielestä meidän suunnitelmat oli oikein sopivat tuolle tontille (talon ulkonäkö ja asemakuva).

Ainut negattivinen info oli hulevedet, josta vastaavamme ja rakennustarkastaja höpisivät. Minä en jutusta ymmärtänyt puoliakaan, mutta ne siis johdetaan ojaan ja sen tähden tarvitaan kaivo/pato/pumppu tai jotain, selkokielellä siis rahaa. Lvi-suunnitelmille tämä loi myös jonkinlaista painetta.

Kipitin sitten kerrosta ylemmäs kaavoitukseen ja sovin tonttikaupat ensi maanantaille, jipii!!! Se on huomenna käväistävä pankissa maksamassa tontti (ja ne pirullisen korkeat viranomaiskulut), jotta maanantaina on kuitti mukana kaupanteossa. Lisäksi tarvitsen valtakirjan Mikulta, eihän sitä nyt töistä viitsi olla pois tonttikauppojen vuoksi :)

Seuraava homma on tulevien naapurien metsästys. Nyt ei siis vielä tehdä varsinaista naapurien kuulemista, vaan käymme vaan rakennustarkastajan vaatimalla kohteliaisuuskäynnillä kertomassa, että mitä me tontilla alamme puuhata. Asemakuvahahmotelma ja talon julkisivuluonnosten kanssa siis koputtelemme oville ja kerromme, että ensi viikolla alkaisi puuta kaatumaan (no ok ehkä se on enemmän risukon raivausta kuin varsinaista puun kaatoa).

Toivottavasti naapurit eivät ole kesälomareissulla sillä haaveena on aloittaa hommat maanantaina noin kaksi sekuntia tonttikauppojen jälkeen....

sunnuntai 1. elokuuta 2010

Ovia

Ovet on jo valittu (kun kuuluvat talopakettiin). Saahan noita vielä vaihtaa, mutta tuskin tulee tarvetta. Tai no tuota kylppärin ovea harkitsen, tuo PisaraPlus malli vai VerticoPlus malli jossa neliöiden sijasta raitoja (niitä pieniä mutta tärkeitä juttuja). Kuvat Pihlan ja JeldWenin sivuilta. Lisäksi tulee teknisen tilan ovi, joka on valkoinen ilman lasiaukkoa sekä yksi liukuovi vaatehuoneeseen, jota ei ole vielä valittu se kun ei kuulunut pakettiin.


khh, lasiaukko taitaa olla hieman matalampi


sauna


pääovi


väliovet


kylppäri