torstai 25. marraskuuta 2010

edistysaskelia

Ikkunat ja ovet saapuivat! Ehkä ensi viikolla saadaan jopa ikkunanasentajat paikalle (ovet jääkin sitten omaksi urakaksi).



Ulkoverhouksen koolaukset on aloitettu.



Tähän porataan lämpökaivo. Oli muuten kauhea homma saada kuoppa kaivonrenkaille meidän kivisessä pihassa, mutta on se nyt tehty kiitos ukin ja Jupen! Enää kuopan teko tuskin edes onnistuisi, on tuota pakkasta sen verran, joten viime hetkellä tehtiin.



Takapihan ovet ovat toistaiseksi ummessa spu-levyillä, varsinaiset ovet laitettaneen vasta joskus...


Sisällä on saatu siis muutama spu-levy seinälle, koolaukset näistäkin vielä puuttuu. Muistuttaa kohta jotain avaruusalusta meidän koti :)

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

ikkunoita vajaa



Pystytysporukka sai eilen hommansa valmiiksi. Ikkunat eivät olleet saapuneet joten ne tullaan asentamaan kunhan suvaitsevat saapua.

Lvi-miehet ovat jo aloittanaat urakkansa. Alottivat ilmastoinnista ja siirtyvät sitten vasta vesiin ja viemäreihin.

Meidän porukka yrittää tänään väsätä läpivientejä katolle. Itse olen joka päivä hitusen koittanut siivota pystytysporukan jättämää sotkua, karmea yskä vaan verottaa voimia. Pahalta näyttää että osa pihamaan sotkuista peittyy huomenna lumen alle....

Ulkovuorausmateriaaleja odottelemme saapuvaksi lähipäivinä jotta pääsee sekin homma alkuun. SPU levyeristeet pitäisi myös saada pian jotta päästään suojaamaan seinät lattianvalua varten. Meille siis ei tule höyrynsulkumuovia vaan tämä SPU-levy on samalla höyrynsulku ja lisäeriste.

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Viikko pystytetty

Pystytysporukka = kaksi nuorta miestä, saivat viikossa tämän verran aikaan. Vajaa puolet aluskatteesta laitettu, runko pystyssä (paitsi terassit), päätykolmioissa tuulensuojalevyt (kiinnittivät varmaan ennen paikalleen nostoa), välipohjassa lastulevy.

Mukavan märkäähän se on nyt ollut ja taloon sataa vielä sisälle, mutta eiköhän se siitä kuivu, niin nuo asioista tietävät ainakin väittävät.

Kuvakulma kylpyhuoneesta olohuonetta kohti (khh ja vessa jää siihen väliin, harmaa tötterö on radon putki):


Miku kytki asuntovaunulle sähköjä:


Muksut kiipeää pihalla ihan pääovesta:


Eetukan ja Aapen huoneiden ikkunat:


Yläkerran toinen pääty:


Minä siis uskalsin kiivetä huteria tikkaita tuonne ylös ihastelemaan :)

tiistai 2. marraskuuta 2010

nyt se nousee

Täsmällisesti aikataulussa aloittivat. Illan pimeässä käytiin katsomassa ekan päivän saldo. Kyllä sieltä bongasi jo olohuoneen ikkunan paikan...

Marraskuu menee nyt sivusta seuraillen kuinka pystytysporukka painaa hommia.

Pelästyttivät meidät ensin että perustukset on 17 mm vinossa. Mestarimme pelasti taas...uusintamittaukset todistivat pystytysporukan laserin olevan kalibroinnin tarpeessa. Perustukset oli millilleen oikein.