maanantai 30. toukokuuta 2011

Viikonloppu meni puutarhahommissa

Istutimme 30 timanttituijaa naapurin rajalle ja kylvimme nurmikkoa noin 500 neliötä. Takapiha ja sivupihat siis tehtiin nyt ja etupiha jää edelleen raksaksi. Näitä hommia siis hätäiltiin, jotta muksut voivat kesällä viettää enemmän aikaa raksalla.



Minäkin yritin vähän tuolla touhuilla jos vaikka synnytys käynnistyisi, mutta toivottua vaikutusta ei ainakaan vielä kuulu... Lähinnä kyllä istuin puutarhatuolissa ja kastelin vastakylvettyä nurmikkoa :)

maanantai 23. toukokuuta 2011

paneelia seinässä

Viikonloppuna ilmestyi ensimmäiset metrit helmipaneelia eteisen seinään. Hyvältä näyttää. Tätä tulee siis eteiseen, yläkerran aulaan ja porraskuiluun.



Seinien kipsilevytys on vielä kesken, kuten myös iänikuiset sähkövedot. Talossa sisällä on myös kaamea sotku. Harmittaa vietävästi kun ei itse pysty enää mitään tekemään.

Pihaa on kuitenkin siivottu. Huomenna tulee kaivuri tasaamaan pihan ja levittelemään multaa. Teemme pihaa vähän turhan aikaisin, mutta emme tahdo kustantaa kaivuria tontille enää kahdesti, joten kokeillaan nyt näin. Ja kyllähän se olisi kiva saada nurmikko itämään tänä kesänä vaikka ei vielä talossa asutakkaan...

lauantai 14. toukokuuta 2011

kyllä siellä jotain pientä on tehty...

Ensinnäkin kiitos runsaista kommenteista talon ulkoväriasiaan. Oma kantani vahvistui ja talo maalataan edellisen postauksen keskimmäisellä värillä 609x. Hyväksytin sen vielä varmuudeksi rakennusvalvonnassakin.

Tilanne tällä hetkellä:

Levyä on ilmestynyt seinään. Miku on nytkin niitä ruuvailemassa paremmin kiinni. Kyllä niihin muuten muutama ruuvi uppoaakin. Jos tämä vaihe tuntuu taas pitkältä entäs sitten se tasoitus...
Kuva kodarista.

Rapusta otettu kuva eteisestä.

Saunaan on tehty alaslasku.


Pihalla odottaa pari kasaa savea. Ne levitetään täytöiksi takapihalle mullan alle. Kyselin muuten multaa, 20€/kuutio lupasivat hinnaksi ja jos sitä sitten ottaa 100 kuutiota, niin voi herran jestas taas näitä hintoja.
Pitäisi siis saada kaivuri levittelemään savet ja mullat, kaivamaan vähän ojaa naapurin rajalle johon istutamme naapurin kanssa yhteistuumin tuija-aidan. Kivetystäkin aiomme laittaa talon ympärille heti tänä kesänä, jotta lapsilauman kanssa asuminen olisi sitten vähän siistimpää, mutta ehkä talo on syytä maalata ennen sitä niin ja terassit rakentaa...


Putkimies on häärinyt teknisessä kopperossa. Siellä on jos jonkinlaista putkea mutkallaan. Näistä en ymmärrä mitään...

lauantai 7. toukokuuta 2011

talon värin valinta....argh!

Tämä on niin vaikeaa!!!
Ylin on laskuista pois (tikkurila 614x).
Keskimmäinen olisi varma valinta (tikkurila 609x).
Alin on nätin sininen (tikkurila 608x), mutta entäs kun siinä on maalia kaksi kerrosta, on lumihanki ja aurinko paistaa ja maali on suurella pinnalla??? Sattuuko silmiin? Onko liian sininen? Onko liian "baby-blue"?

Tässä vielä kaikki kolme.

Tämä tuntuu varmalta ja tylsältä.

Se sinisin.

tiistai 3. toukokuuta 2011

kuvapläjäys

Alakerran seiniä on levytetty. Tuohon puhkeaa kodarin ovi.

Olohuoneessa on levyjä seinässä.

Kylppärin on vallannut maalipurkit ja laattapaketit...ihanaa kun kohta alkaa nähdä näitä seinillä :)

Yritin dokumentoida sähköjä. Napsin kuvia seinistä ja katosta. Noita putkia sitten meinaan riittää. Tämä kuva taitaa olla kodarin katosta.

Maalattuja helmipaneeleita yläkerrassa odottamassa seinään pääsyä.

ja paneeleita ulkona kuivumassa...

Tässä kasvaa joskus ihana nurmikko ja lasten hiekkalaatikko, tramppa ja keinut...

Tulevan tallin kohta jätetään tänä kesänä vielä rumaksi rakennustyömaaksi ja ylijäämätavaroiden säilytys mestaksi. Micra siirtyy tuosta kierrätykseen piakkoin :) tuli tiensä päähän jo jokin aika sitten.

Tämä kivikasa vietäneen pois, ehkä jokunen jätetään nurmea koristamaan...