tiistai 12. huhtikuuta 2011

maalit

Motivaatio nolla, mutta täytys päättää ja hankkia:

Pohjamaali - pitäisi soveltua sekä maalatulle että tapetoidulle seinälle (sekä kuitu- että paperitapetille) ja vielä mielellään mäntyiselle helmipaneelillekkin.

Värisilmässä ehdotettiin Tikkurilan Varmaa. Sopisi kuulemma kaikille ja on hyvää. Kallistakin näyttäis olevan. Pohjamaaleja kun on näköjään halvempiakin, kannattaako tähän satsata?


Pintamaalit - kaikkialle valkoista, mutta niitä sävyjä on miljardi!!!! Katsonko kunkin huoneen tapetista (joissa kaikissa on myös valkoista) sävyn ja pyrin lähelle tätä? Entäs ne huoneet missä ei ole tapettia? Sävyjä tulisi täten myös aika monta...

Sitten ne maalilaadut. Värisilmä ehdotti seuraavaa:
- helmipaneelille Tikkurilan Helmi kalustemaalia (kiiltävä)
- eteiseen, keittiöön, lastenhuoneisiin yms. Remontti Ässää (puolihimmeä)
- makkariin ja olohuoneeseen Tikkurilan Harmonya (himmeä)


Itseä mietityttää lähinnä se että ovet, ikkunat, listat ja kaapit ei saisi näyttää likaisen keltaisilta.

Vajoan maalisuohon!!! Vai onko se niin tarkkaa???

Jos aihe on jollekulle tuttu niin auttakaa.

3 kommenttia:

  1. Ounou. Minusta tuntuu, että sitten on piru irti tai jotain kun mie ja isäntä päästään maalikauppoihin pähkäilemään... En uskalla vielä edes ottaa stressiä. Hui.

    VastaaPoista
  2. Itse olen lukuisissa vuokrakämpissä aina maalannut tavallisella ns. maalarin valkoisella. Se on harmaaseen taittuva, mutta näyttää silmällä katsottuna meilkeinpä vitivalkoiselta. Maalarin valkoinen ei ole likaisen näköinen missään valossa.

    Nyt, kun omaa kotia ollaan rakentamassa, siihenkin tulee maalarin valkoista miltei kaikkiin seiniin. Käytämme Tikkurilan Höyry-nimistä värisävyä nro G497.

    Maaleistamme lisää täällä: http://projekteistaisoin.blogspot.com/2011/03/seinamaalit-valkoisesta-punaiseen.html

    Tsemppiä valintoihin!

    VastaaPoista
  3. Meillä on pistetty ties mitä pohjamaaleja... Sekä maalin että tapetin alle. Halvatkin ovat toimineet ainakin maalien alla ihan hyvin tähän mennessä. Tiedä sitten mikä on tilanne kun ovat olleet seinässä muutaman vuoden.

    Me emme siis tähän osioon kovasti panostaneet, mutta enpä sano onko siinä mitään järkeä tehdä näinkään. :) En vain ole aikaisemmissa kämpissä koskaan törmännyt ongelmiin minkään maalin kanssa, joten olen jotenkin ajatellut, että menee hifistelyn puolelle jos kymmentä erilaista maalia erilaisten pintojen alle laittaa.

    VastaaPoista