sunnuntai 23. tammikuuta 2011

lattianhiontaa ja hintoja

Tylsä kuvaton päivitys luvassa. En itse juurikaan talolla viikonloppuna ollut kameran kanssa ja ihan siitä syystä, että Miku hioi sen betonilattian, josta irtoava pöly oli ihan järjetön. Siivottavaa siellä varmaan hionnan jäljiltä riittää, mutta itse homma on hoidettu ja ensi viikonloppuna saadaan taas keskittyä muihin hommiin.

Hiomalaite muuten vuokrattiin paikallisesta konevuokraamosta 20 €/vrk (toisaalla hinta olikin sitten kolminkertainen).

Muutaman muunkin asian osalta on viimeaikoina hinta jäänyt ilmoittamatta, mutta esim lattiavalun tarkka hinta ei ole vielä edes tiedossa (laskua odotellessa), mutta menee neljän tonnin hujakoille, johtuen ihan vaan siitä meidän järjettömän paksusta laatasta eli 17 kuution betonimäärästä. Sovittiin könttihinta 11 kuutiolle sekä työlle, se oli hieman alle 3000 euroa ja loppu betoni menekin mukaan, mutta menikin täysi kuorma sitten vielä.

Lämpökaivon porauksesta odottelen myöskin laskua. Porattua tuli 191 metriä ja metrihintojen perusteella laskettuna odotan laskuksi 6832 €, toivottavasti ei tule yllätyksiä.

Mitähän vielä on jäänyt ilmoittamatta... kysykää jos joku hinta mietityttää. Itse olisin aikoinani ko. tiedoista ollut hyvin onnellinen, kun täysin maallikkona budjettimme laadin. Täytyy kehua muuten itseäni: budjetti on tähän asti ollut erittäin pitävä, siis ensikertalaisen laatimaksi. Yritin toki tehdä paljon taustatyötä netissä, mutta joidenkin asioiden kohdalla oli hintojen kaivaminen mahdotonta.

Rakennusaikaisen sähkön kulutus tulee olemaan paljon suurempi kuin budjetoimani tuhat euroa, johtuen tietenkin talvesta ja viikot läpeensä pauhaavista lämmittimistä. Myös kohta "sekalaista rautakauppatavaraa" on jo ylitetty, mutta johtunee osin siitä, että en jaksa eritellä jokaista naulapakettia niille oikeasti kuuluvaan osioon. Tähän kohtaan saan siis siirtää rahaa muualta budjetista eikä todellista ylitystä varmaankaan tule.

2 kommenttia:

  1. ON hyvä, kun oot tehnyt noin tarkan budejtin! meillä sellaista tarkkaa ei ole ja nyt tuntuu ainakin, että perustuksiin on palanut sen verran paljon rahaa, että ihan varmaan muualta joudutaan pihistämään aika lailla, et saadaan talo asuttavaan kuntoon. Jätetään suosiolla autokatos/varasto myöhempään ajankohtaan, että tiedetään varmasti,et riittääkö meidän rahat siihen...

    VastaaPoista
  2. Meillä on samat ajatukset autotallin suhteen. Teemme sen myöhemmin rahatilanteen niin salliessa ja sikäli mikäli enää koskaan tekee mieli mitään rakentaa :)

    VastaaPoista