tiistai 28. syyskuuta 2010

Huomenna keittiökaupoille

Yksi iso päätös tehty.

Meille tulee keittiö tai siis koko kodin kiintokalusteet Keittiömaailmasta (Petra keittiö). Juuri sovin puhelimitse kaupanteon huomiselle. Olenkin jo istunut tolkuttoman määrän tunteja tuota kalustusta kilpailuttamassa ja suunnittelemassa. Ihanaa että se on ohi, vaikka salaa nautinkin joka hetkestä (ehkä ihaninta rakentamisessa on kalustesuunnittelu).

Toivon saavani kuvia sähköisesti ja luvan niiden julkaisuun täällä.

Kalusteita tulee paljon. Iso keittiö, iso kodari, kaksi kertaa wc (mielestäni runsailla kalusteilla...mitä mä niihin kaappeihin edes laitan, kun en ole moiseen luksukseen tottunut), eteiseen 200 cm liukuovikomero, työhuoneeseen 360 cm kaappirivi, makuuhuoneisiin 3 * 150 cm kaappirivi. Hintaa potille 15000 €, ihanan kallista, mutta ei meiltä ainakaan säilytystila lopu, kun on kaksi vaatehuonettakin.

Kodinkoneet päätimme ottaa muualta. Hinta olisi ollut yli 5500 €. Yritetään päästä viidellä tonnilla. Saa nähdä kuinka käy, kun emme tahtoisi ominaisuuksistakaan tinkiä kovasti.


Mutta varsinaisesta rakentamisesta:

- tänään oli aloituskokous (aikamoista ajan tuhlausta mielestäni, samat asiat olisi voinut hoitaa ilmaoittamalla tiedot vaikka sähköpostilla, mutta tulipahan istuttua tunti rakennusvalvonnassa, onneksi sain muksut hoitoon, olisi muuten ollut varmaan paljon vauhdikkaampi miittinki :)

- Hulevesi-propleema, jonka kaupunki aiheutti selvisi meidän eduksi, kaupunki vetää hulevesiliittymäputken meidän tontin rajalle omalla kustannuksellaan emmekä joudu johtamaan vesiä avo-ojaan, jee! Hyväksytän suunnitelmat vielä huomenna ja kaivuutyöt saa alkaa.

- kaivuri aloittanee siis huomenna

- Vattenfall sekoilee kaapelinsa kanssa joka ei ole riitävän pitkä (ei ylety tontin rajalta meidän tekniseen tilaan) eivät osaa sanoa kuka sitä saa jatkaa ja kenen kustannuksella (no ok varmaankin meidän kustannuksella, mutta kuka liitoksen saa tehdä meidän sähkäri vai ainoastaan Vattenfallin heppu)

Loppuun vielä ylistys meidän vastaavalle/pääsuunnittelijalle, tässä kohtaa valitsimme oikein :) Toistaiseksi ei mitään negatiivista huomautettavaa. Hoitaa hankalatkin asiat, NOPEA (varsinkin sähköpostin kanssa, tämä iso plussa rakennusmaailmassa, ei todellakaan itsestäänselvyys), joustava (lähes kaikki palaverit ollaan pidetty viikonloppuna) ja mikä parasta omaa loistavat välit paikallisen rakennusvalvonnan kanssa (suora hyöty meille).

3 kommenttia:

  1. Itsekin nautin eniten kaluste- ja pintamateriaalien suunnittelusta. Niitä tehdessä saa hetken unelmoida tulevasta ja unohtaa, että rakentamisessa ollaan vasta alkuvaiheessa. Tuo 15 tuhatta ei ole mielestäni kova hinta noin kattavasta paketista. Jos saatte koko potin 20 tuhanteen, koneet mukaan lukien, pidän hintaa kohtuullisena. Joku pakettitarjous Gigantista... (ja espressokone kaupan päälle, tietty ;)).

    VastaaPoista
  2. Tuo on kyllä loistavaa, jos olette löytäneet hyvän vastaavan!

    VastaaPoista
  3. Meille tulee myös keittiö Keittiömaailmasta. Mekin saimme hyvää palvelua, mutta kaveri varoitteli, että toimitus ja asennus takkuili heillä. Heille toimitettiin vääriä/viallisia tavaroita, eikä myyjää siinä tilanteessa enää saanut kiinni ja asiakaspalvelu loppui kuin seinään. Toivoittavasti meillä kuten teilläkin menee kuitenkin kaikki hyvin!

    VastaaPoista