torstai 16. syyskuuta 2010

Keittiöpohdintaa

Ihan vaan itselleni kirjaan ylös ajatuksia keittiöstä ja talon muistakin kalusteista.

Päädyin kuitenkin pyytämään tarjouksen myös Puustellilta. Vaihtoehdot rajautuvatkin tällä hetkellä Puustelliin ja Keittiömaailmaan. Alunperin suunnittelin ottavani kalusteet edullisemmasta paikasta, mutta hintaerojen ollessa kuitenkin kohtuulliset (luokkaa 3000 €, tai onhan se paljon rahaa, mutta vähemmän kuin odotin) jäljelle jää nyt nämä "merkkiliikkeet".

- Kvik putosi pelistä liian kalliina (yllätys) ja suurin syy oli suppeat wc:n kaluste ja liukuovi valikoimat. Ei siis vaan löytynyt mieleisiä. Kalusteet tulevat osina (pitäisi näkyä hinnassa).

- Ikea jää pois, koska heidän valikoimastaan ei saada tehtyä kaikkea haluamaani kivan näköisesti esim. korotettu astianpesukone. Kalusteet myöskin osina ja mittavastuu asiakkaan, mutta tämä toki kompensoituisi hinnassa. Suurin miinus se, että kalusteet on otettava samantien mukaan kauppojen jälkeen, joten kaupat pitäisi tehdä vasta ensi keväänä ja minä tahdon asian selväksi nyt. Heiltä ei myöskään löydy meidän tulevia vessoja.

- Kalustetukku oli hetken vahvoilla, mutta päätin pudottaa pois koska hintaero "merkkituotteisiin" ei ole niin suuri kuin luulin. Miinuksena myös se että mittavastuu on asiakkaan ja tuotteet enemmän osissa, vaikkakin rungot kasattuna. Ovimalli ei myöskään oli juuri SE täydellinen. Kompromisseja joutuisi myöskin tekemään, astianpesukone ei olisi integroitu, koska eivät vaan saa sitä tehtyä kauniisti ja toimivasti. Myöskin koneen alapuolinen laatikko olisi liian kapea, rungon reunat siis näkyisivät, siis miksi ihmeessä se ei voi sitten olla 2 cm leveämpi kun muillakin voi? Myyntitaktiikka myöskin hieman asenteella "ota nyt ihmeessä tämä maalarinvalkoinen, kun se on niiiin paljon edullisempi".

Jäljelle jää siis:

Keittiömaailma:
- TÄYDELLINEN ovimalli keittiöön ja vessoihin
- ei kompromisseja kaiken saa keittiössä kauniisti ja toimivasti paikoilleen kuten haluan
- mittaavat, kasaavat (itse asennetaan paikoilleen), joustavat toimituksessa,
- suunnittelu on PALVELUA
- miinuksena eteisen liukuvikomeroiden neliovisuus, koska ei saa kahdella metrisellä
- korkein hinta tähän mennessä
- mahdollisesti myös koneet täältä (olisi sekin huoli pois)


Puustelli:
- tarjous tulee ensi viikolla, mutta lupasi tehdä sen meidän budjettiin, jonka siis viisaasti ensin kysyi, saa nähdä mikä on suhde keittiömaailmaan...
- uskon että kaiken saa toimivasti ja kauniisti vaikka mittatilaus malleina sitten
- keittiön ovimalli ei ole SE täydellinen, mutta lähelle
- tällä olisi eteisen ovileveys sitä mitä tahdon vrt. keittiömaailma
- palvelu, kasaus, toimitus samaa luokkaa kuin keittiömaailmassa
- sama juttu koneiden kanssa

2 kommenttia:

  1. Puustellin laatu ei ole sitä mitä väittävät. Kannattaa kysyä vielä esim Gatto-keittiöltä tai Rita-keittiöltä.

    VastaaPoista
  2. Moi! Löysin tieni tänne blogiinne, ja on kiva lukea suunnitelmistanne! Onneksi ette ottaneet Kalustetukun keittiötä! Kun tehtiin nykyiseen asuntoon keittiöremppaa, niin saatiin kaikki tavarat sieltä väärän mittaisina jne. Eli saatiin about 20 kertaa käydä vaihtamassa jotain tms. ylimääräistä...

    VastaaPoista