keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Valu

Viimehetken paniikki valtasi alaa tiistaina, kun leikkasimme sokkelin reunasta kaistaleet styroksia pois. Sokkeli oli siis paksumpi kuin ulkoseinä. Tämän mestarimme huomasi liian myöhään ja me tollot emme tajunneet edes minkään olevan vialla. Edessähän oli sitten vain raudoitusverkot, lattialämmitysputket ja radonkermi. Homma tuli kuitenkin hoidettua, Miku tosin poistui talolta vasta yöllä klo 1.30.

Esivalut onnistui ensikertalaisilta ainakin kohtuudella.


Valu pääsi kuitenkin alkamaan sovitusti keskiviikko aamuna klo 7.
Kuraa alkoi pulputa sisään klo 7.30.


Kaverit tuntuivat osaavan hommansa ja minä poistuin ovenraosta norkoilemasta tuntia myöhemmin, kun puoli lattiaa oli betonin peitossa.
Laatasta tulee paksu 14-15 cm ja tavaraa kulunee noin 17 kuutiota. Jälkiviisaana voi todeta, että yksi ylimääräinen styroksikerros olisi tullut halvemmaksi, mutta pääasia että me saadaan lattia!











Tämä tuntuu niin suurelta askeleelta, mokoma betonilattia. Asiaan vaikuttanee sen lopullisuus, pahahan tuota on purkaakaan jos jokin menee pieleen.

Viime lauantaina valmistui ulkovuoraus ja tänään lattia, me olemme ansainneet vähän lomaa tai ainakin löysemmän työtahdin!

1 kommentti:

  1. Meillä laitettiin juurikin yksi ylimääräinen styroksikerros, ettei kallista betonia mene niin paljon. Siitä on sekin hyöty että laatta kuivuu nopeammin.

    VastaaPoista