lauantai 28. elokuuta 2010

minä se vaan silppuan oksia ja kannan rankoja...



Tontilla on risusavotta jatkunut ja jatkuu yhä. Aika urakan otimme kun päätimme risut silputa, no nyt ollaan jo voiton puolella. Emme vaan tiedä mitä tuolle hakkelle kohta teemme. Kaksi isoa karsinaa on jo haketta pullollaan. Kai me alamme syöttää sitä lapsille tai kannamme taskuissa ulos tontilta ja taskut tyhjennämme salamyhkäisesti jossain...



Kuvat ovat jo viikon vanhoja, joten puupinot ja hakekasat ovat kasvaneet huimasti näistä ajoista.

Taloasiat ovat muuten kuvien osalta tarkastussarja vaiheessa. Sain kuvat perjantaina sähköpostiini ja lähettelin tietysti heti eteenpäin mestarillemme ja rakennusvalvontaan. Huomasimmekin pian että kaikkien rakenteiden u-arvot ovat pielessä siis liian suuret. En tiedä mitä Taloteko sekoilee, mutta toivon tämän olleen joku erehdys vanhoilla leikkauskuvilla tai jotain, toivottavasti vastaavat virheeseen heti maanantaina. Alkaa jo jännittää saadaanko lupa hakuun heti syyskuun alkupäivinä vai ei.

Tänään lähettelin pari takkatarjouspyyntöä. Linnatulelle Juhana-takasta ja Tulikivelle Kermansaven Aada-takasta. Uunisepiltähän meillä onkin jo tarjous Lokki-takasta (4000€ + arvio hormista noin 1500€ tosin silloin en vielä tiennyt hormin korkeutta joten arvio meni alakanttiin). Budjetti vaan taitaa ylittyä tuon Lokin kanssa, joten katsotaan josko olisi halvempiakin vaihtoehtoja. Kaikki tarjoukset on yritetty muokata samankaltaisiksi eli takat korotettuina noin 1900 mm korkeiksi (muut mitat näillä kolmella olikin melko samat) ja tarjoukset siis asennuksen kanssa. Harkkohormista kysäisin näiltä muiltakin samalla tarjousta, hormi meillä onkin vaivaiset 8,5 m korkea, joten sekin maksaa paljon.

3 kommenttia:

  1. Jotenkin niin tutulta kuulostaa tuo ikuinen puusavotta. Meidänkin tontilla on jatkuva puunkaato tai puunkanto meneillään, vielä ei edes olla päästy yhtä pitkäle kuin te - silppuroimaan. Saattaa jäädä ensi kesän hommiksi pihat ja valtavien rankakasojen silppuu meillä.

    VastaaPoista
  2. Ihania takkoja. Aikamoinen urakka tuo tontin siivous, tsemppiä siihen!

    VastaaPoista
  3. Tervehdys Hei me rakennetaan -blogista! :-)

    Kumarrus ja hatunnosto tuosta haketus-urakasta! Kyllä siitä hakkeesta voi tehdä (sitten kun siihen vaiheeseen pääsee) puutarhassa vaikka mitä. Katteita tietysti lähinnä. Voihan sen levittää metsäänkin, ravinteet jäisi talteen :-) Hyvä kun ette ruvenneet polttamaan.

    Onnea projektiin :-)

    terv. toinen blogi-rakentaja

    VastaaPoista