maanantai 14. maaliskuuta 2011

kipsilevy

Meillä on nyt levytetty yläkerrassa Eeetukan ja Tuplien huoneiden katto ja ulkoseinät. Meidän rakentajat manaavat kipsilevyn kamalaksi materiaaliksi. Ammattilaisille en usko työstön ja asennuksen olevan suurikaan ongelma, mutta ovatko muut amatöörirakentajat kovin ihastuneet kipsilevyyn?

Itse en ole tehnyt levyille mitään työstöä, mutta olen kuunnellut rakkaan mieheni manausta. Kuulemma paneelilla pitäisi päälystää koko talo jos kunnollisen tahtoisi. Miku uskoo myös, että meidän poikien huoneet ovat kahden vuoden kuluttua seiniltään täynnä legoauton mentäviä reikiä...

En ole itse kovin reikäisiä seiniä nähnyt missään kodissa vaikka siellä meidän Aapen kaltaisia poikia asuisikin. Kipsilevyähän asuntojen seinät pääasiassa on, eikö?

Saas nähdä mitä tästä tulee. Saadaanko seinistä asialliset, kestääkö ne asumista ja kauanko tämä työvaihe vie aikaa, meneekö raksaajilta hermot ja kuka levyt sitten asentaa jos menee... Millä minä heitä lepyttelisin? Olen jo antanut siunaukseni paneelille yläaulan, porraskuilun ja eteisen seinissä. Se vaan maksaa turkasesti rahaa ja tuota levyä olisi tuossa ihan ilmatteeksi tai siis jo maksettuna.





4 kommenttia:

  1. Meillä ainaskin tässä entisessä kipsilevyt ovat kestäneet neljän vilkkaan pojan touhut, ei pahempia jälkiä missään. Haltexit sensijaan reijillä.. Niitä ei tulevaan kotiin siis tulekaan.

    VastaaPoista
  2. Laitettiin väliseinät varoiks EK-Gyprocista. Onhan siinä oma hommansa tasotella ja hioa, itse levytys käy nopeasti. Jos katot tekee levyttämällä, niin lähes poikkeuksetta kannattaa ne ruiskuttaa. Saumajäljet jää helposti näkyviin.

    VastaaPoista
  3. Kattoon tulee onneksi paneelit, ei siis tarvitse tasoitella niitä. Yläkerrassa paneelin alle tarvitaan myös kipsilevy "rakenteellisista jäykistyssyistä".

    Juuh tasoitushommat vielä tähän päälle niin meidän talolla on tosi vihaisia miehiä, kun tämä levyjen kiinnitys tuntuu jo kiristävän hermoja.

    VastaaPoista
  4. Eiköhän se siitä lähde sujumaan. Kyllä meilläkin alkuun ihmeteltiin ja muristiin. Onneksi oli osaavia käsiä apuna, jotta ei ihan itsekseen tarvinnut murista. :) Ja kyllä jälkikäteenkin on pari kertaa harmiteltu kun on joku pieni tikku jäänyt tököttämään levyn alle ja murtanut koko... No sen ittensä. :D Levyt vain vaihtoon ja uutta tilalle. Onneksi nyt ollaan jo voiton puolella. Meille taitaa tulla seuraavaksi kivitalo. ;P

    VastaaPoista